Ceresit Thermo Universal 25 kg

Ceresit Thermo Universal este un mortar adeziv pentru lipirea si spacluirea placilor termoizolante de polistiren. Acesta este recomandat pentru lipirea si spacluirea placilor de polistiren, realizarea stratului de protectie cu insertie de plasa din fibra de sticla, pentru imbunatatirea izolatiei termice a peretilor exteriori si renovari de fatade, pentru aplicare pe pereti monolitici, suporturi zidarie si suporturi tencuite.

Sistemul de termoizolatie se poate aplica utilizand Ceresit Thermo Universal pe toate suprafetele conventionale la interior sau exterior, cu conditia ca acestea sa fie rezistente, stabile, curate si uscate, lipsite de substante antiaderente. Suprafetele unde va fi aplicat mortarul nu trebuie sa fie acoperite cu gheata sau zapada.

Recomandari:

  • orice denivelari pana la 20 mm trebuie umplute cu mortare pe baza de ciment cu proprietati adezive (ex: adeziv Ceresit CM 9);
  • toate zonele in care se pot dezvolta alge, ciuperci sau mucegai trebuie curatate cu peria de sarma si apoi spalate prin saturare cu Ceresit CT 99solutie antimucegai;
  • suprafetele cu absorbtie de apa ridicata, precum pereti de BCA, trebuie amorsate de doua ori cu amorsa Ceresit CT 17 si lasate la aerisit 4 ore dupa ultima aplicare.

Pregatire: mortarul uscat trebuie turnat in cantitatea de apa rece curata si mixat cu o bormasina pana cand se obtine o masa omogena fara aglomerari. Se recomanda a se folosi apa calda daca se lucreaza la temperaturi intre 0 grade Celsius si +5 grade Celsius.

Fixarea placilor de polistiren: mortarul gata preparat trebuie aplicat cu o mistrie pe conturul placii de polistiren in benzi de 3-4 cm si in ca­teva puncte cu diametrul de circa 8 cm pe mijlocul placii. Placa de polistiren va fi presata pe perete, astfel incat mortarul aplicat pe placa sa asigure o acoperire de cel putin 40%. In cazul suprafetelor plane, nivelate, mortarul trebuie aplicat cu o mistrie zimtata cu zimti de 10‑12 mm. Placile de polistiren trebuie apoi aplicate pe perete si montate una langa cealalta prin “tesere”, in stilul zidariei de caramida. Numarul diblurilor trebuie sa fie de minim 4 bucati/mp.Aplicarea masei de spaclu: mortarul gata utilizat trebuie intins pe suprafata placilor de polistiren in strat de 2-3 mm cu o gletiera lunga. Plasa din fibra de sticla trebuie aplicata pe mortarul proaspat prin suprapunere intre fasii de 10 cm si apoi nivelata cu mistria cu zimti. Urmatorul strat se va aplica pe proaspat in grosime de 1 mm. Suprafata trebuie finisata in asa fel incat ochiurile plasei sa nu fie vizibile.

In cazul in care tencuiala nu se aplica imediat, se recomanda protejarea masei de spaclu cu amorsa Ceresit CT 16. Slefuirea se va face dupa 24 de ore de la aplicare. Lucrarile vor fi executate in conditii uscate, la o temperatura a aerului si a suportului de la 5 grade Celsius la +30 grade Celsius.

Informatii suplimentare:

  • fixare mecanica a placilor in dibluri – dupa 24h;
  • slefuire masa de spaclu – dupa 24h;
  • acoperire cu tencuiala decorativa – dupa minimum 72h.

Ceresit Thermo Universal este amalat in sac din hartie de 25 kg.

Categorii: ,