Tencuială manuală Rimano TEN 25 kg

Rigips Rimano TEN este o tencuiala usoara de ipsos, cu proprietati termoizolatoare destinata aplicarii manuale la interior. Produsul poate fi aplicat in straturi cu grosimi de pana la 40 mm.

Domeniul de utilizare:– tencuirea manuala la interior a peretilor din caramida, BCA, beton;- la lucrarile de reabilitare termica, pentru imbunatatirea confortului termic;- in lucrarile de renovari si reparatii, acolo unde tencuiala trebuie refacuta;- ca inlocuitor al tencuielilor traditionale interioare din 3 straturi (sprit, grund, tinci) pe baza de ciment sau ciment-var-nisip.

Suprafata suport trebuie sa fie curata, fara praf, fara urme de grasimi, gudroane sau funingine, neinghetata, uscata si protejata de umiditate excesiva. Suprafetele puternic absorbante (caramida, BCA) se vor amorsa cu RikombiGrund, pentru reducerea gradului de absorbtiei al acestora. Suprafetele lucioase (betonul) se vor amorsa cu RikombiKontact pentru a asigura aderenta tencuielii pe perete / tavan.

Conditii de aplicare: temperatura aerului, a materialului si a stratului suport trebuie sa fie de peste +5°C si sub 35°C. In conditii excesive de caldura, ventilatie sau frig, in spatiile unde au loc lucrari de gletuire sau unde suprafetele sunt proaspat gletuite se vor lua masuri pentru normalizarea temperaturilor de lucru si reducerea intensitatii curentilor de aer. In spatii inchise va fi asigurata o ventilatie fara curenti puternici de aer, pentru uscarea produsului.

Trasarea si fixarea martorilor: in cazul utilizarii martorilor in procesul de aplicare a tencuielii recomandam utilizarea profilelor T metalice protejate la coroziune prin zincare sau profile T din aluminiu. Acestea se vor fixa cu ajutorul unui mortar de ipsos (se recomanda InstalGips). Fixarea se va face pe toata lungimea profilului in vederea evitarii incovoierilor profilului.

Prepararea materialului: presarati produsul in apa curata (niciodata invers), un sac (25 kg) in circa 20 litri de apa. Se asteapta aproximativ un minut pentru ca intreaga cantitate de pulbere sa fie imbibata cu apa, dupa care se amesteca manual sau cu mixerul, pana la obtinerea unei mase omogene, fara aglomerari. Dupa amestecare nu se va mai adauga pulbere in pasta rezultata, intrucat se pot forma bulgari, insa este posibila adaugarea apei in pasta pentru subtierea acesteia. Pasta nu necesita o a doua amestecare si se poate utiliza in limita timpului de lucru.

Mod de lucru: se aplica cu drisca (apasand ferm) si se poate nivela cu dreptarul (de metal) la grosimea dorita. Se netezeste pana la obtinerea unei suprafete plane.Pentru obtinerea de grosimi mari (30-40 mm) se recomanda aplicarea in mai multe straturi. Dupa uscare, peste tencuiala se aplica un strat de Rimano GLET pentru finisarea suprafetei.Unelte necesare: se vor utiliza unelte curate (dreptarul, fierul de glet, drisca, spaclul, canciocul, mistria).

Rigips Rimano TEN este ambalat intr-un sac cu capacitatea de 25 kg.

Categorii: ,