Glet Rigips Rimano Bianco 20 kg

Rigips Rimano Bianco este un glet de ipsos alb pentru finisaje interioare, cu aplicare manuala in grosimi de pana la 3 mm. Produsul este destinat gletuirii suprafetelor interioare acoperite cu tencuieli pe baza de ciment, ciment-var-nisip sau ipsos. Acesta poate fi aplicat in straturi cu grosimi de pana la 3 mm, in una sau mai multe maini. Rimano Bianco este recomandat si pentru lucrari de renovari si reparatii ale finisajelor interioare (inclusiv umpleri de gauri), rezultand o suprafata perfect neteda.

Conditii de aplicare: temperatura aerului, a materialului si a stratului suport trebuie sa se fie peste +5°C si sub 35°C. Suprafata suport trebuie sa fie curata, fara praf, fara urme de grasimi, gudroane sau funingine, neinghetata, uscata si protejata de umiditate excesiva.

Prepararea materialuluiPresarati produsul in apa curata (niciodata invers), circa 10 kg de pulbere in aproximativ 5 litri de apa. Asteptati aproximativ un minut pentru ca toata pulberea sa fie imbibata de apa.Amestecati manual sau cu mixerul pana obtineti o masa omogena, fara aglomerari.Dupa amestecare nu se va mai adauga pulbere in pasta rezultata, pentru a se evita formarea de bulgari, este insa posibila adaugarea apei in pasta pentru subtierea acesteia.Pasta nu necesita o a doua amestecare si se poate utiliza in limita timpului de lucru.

Aplicarea se realizeaza manual intr-un strat sau in straturi succesive, pana la obtinerea unor suprafete netede si plane de culoare alba. Pentru obtinerea celor mai bune rezultate se recomanda aplicarea in doua straturi. Cel de-al doilea strat va fi aplicat inainte ca primul sa inceapa intarirea. Uzual se lasa 10-15 minute intre aplicarile celor doua straturi.

Pentru reducerea/evitarea slefuirii, suprafata finisata se poate netezi cu fierul de glet dupa umezirea prealabila cu pensula sau bidineaua. Operatia este recomandata dupa inceperea intaririi produsului.

Suprafata uscata se slefuieste foarte usor dupa uscarea completa, la aproximativ 24 ore de la aplicare. Suprafata finala intarita si complet uscata asigura un suport impecabil pentru aplicarea finisajului final (dupa caz: gletuire, vopsire sau zugravire).

Unelte necesare: se vor utiliza unelte curate (fier de glet, spaclu, cancioc). Curatirea uneltelor se face cu apa curata imediat dupa folosire.

Rigips Rimano Bianco este ambalat intr-un sac de 20 kg.

Categorii: ,